Știri ITTECH

Google Translate capătă o variantă off-line

Știți care este cea mai iritantă parte la lumea tehnologiei din prezent? Totul este 0n-line și necesită o conexiune permanentă la internet, ferească sfinții să poți să stochezi local ceva și să te folosești de hardware-ul propriu pentru a putea rula o aplicație în totalitate. De aceea sunt puțin cam surprins că Google a făcut o variantă off-line pentru aplicația sa de traducere.

Și nu în sensul că puteți descărca dicționare care pot sau nu să funcționeze în funcție de contextul în care sunt utilizate. Google chiar oferă pentru descărcare varianta întreagă a aplicației de traducere, cu tot cu îmbunătățirile aduse de AI, ce permit interpretarea mai bună a contextului.

Întreaga aplicație cântărește doar 35MB și nu va necesita o conexiune la internet pentru a putea traduce cam orice din 59 de limbi diferite, de la Albaneză la Urdu, și nu numai. Abilitatea de-a descărca funcționalitatea deplină a aceste aplicații va fi disponibilă pentru toată lumea din 15 iunie, până atunci Google oferă opțiunea doar unui număr redus din utilizatori, pentru a nu îi crăpa serverele.

Merită amintit că aplicația nu traduce doar ce scrieți voi în ea, ci și imagini, așa că puteți îndrepta camera spre ceva pentru a-i desluși înțelesul.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button