TECH

Google tocmai ce a împlinit 19 ani

În 1997, unul dintre fondatorii Google, Larry Page, tocmai ce sosise la Universitatea din Stanford pentru a-și da doctoratul în știința calculatoarelor. Dintre toți studenții din campus, Sergey Brin, celălalt fondator Google, a fost ales aleator pentru a-i arăta lui Page împrejurimile. Această întâlnire întâmplătoare a fost surpriza de la care a pornit totul.

Pornind de la acel punct, cei doi și-au pus în cap un scop comun: să organizeze informația din toată lumea și să o facă accesibilă și folositoare tuturor, o mantra care va ajunge să devină misiunea companiei Google. Cei doi s-au baricadat într-un garaj (primul birou Google) și s-au apucat de lucru.

Miliarde de căutări mai târziu, poate cea mai fericită întâmplare pentru cei doi a fost modul în care Google a crescut în următorii 19 ani. Botezat după numărul „googol” (un 1 urmat de o sută de zerouri), Google se apropie de această cifră a căutărilor din ce în ce mai mult cu fiecare an, în prezent deservind peste 4,5 miliarde utilizatori din 160 țări care vorbesc 123 limbi.

19 ani după ce Larry Page a început într-un garaj lucrul la un motor de căutare, o lume întreagă sărbătorește una dintre cele mai mari companii de tehnologie a informației din întreaga lume. Poate nu suntem printre cei din Mountain View, care la această oră probabil încă mai sărbătoresc, dar măcar am primit 19 surprize puse la dispoziție printr-un joc de tip „Roata Norocului” și un nou easter egg.

După ce veți căuta pe Google termenul „google birthday surprise spinner”, veți avea ocazia să învârtiți de roată, care aduce mai multe surprize, inclusiv jocuri precum tic-tac-toe, Solitaire, un tur al insulelor Galapagos sau un chestionar despre Ziua Pământului.

Easter egg-ul este de asemenea destul de ciudat. Când veți căuta „snake” în bara de căutare, veți primi jocul Snake înainte de orice altă sugestie, rezultat sau imagine. Jocul este destul de ușor de jucat atât pe desktop cât și pe mobile.

Le urăm și noi la mulți ani celor de la Google, și sperăm că vor duce tehnica mai departe în același ritm în care au făcut-o și până acum. Poate cu mai puțin spionat. Confidențialitatea este totuși importantă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button