TECH

Google tocmai ce a dezactivat funcția de rezultate instante

În urmă cu 7 ani de zile, Google a venit cu o noutate care a modificat într-un mod semnificativ modul în care primeai răspunsul la o căutare: rezultatele instante.

Din 2010 și până în prezent Google ți-a populat prima pagină de rezultate înainte ca tu să termini de formulat textul căutării. Și atâta timp cât calculatoarele de birou au reprezentat principalul dispozitiv de la care accesai popularul motor de căutare, rezultatele instante au avut succes. Odată cu creșterea în popularitate a telefoanelor mobile inteligente, această funcție nu a mai avut sens.

Tastatura telefonului fiind un element din interfață care cuprinde o mare parte din ecran iar degetele utilizatorului acoperind restul, Google Instant a început mai mult să încurce decât să ajute. Și din moment ce mai bine de jumătate din căutările Google sunt executate de pe terminalele mobile, întreținerea și acordarea de suport tehnic pentru această funcție nu a mai prezentat interes.

Așadar, pentru ca Google să se poată comporta într-un mod similar indiferent de platformă, funcția de afișare instantă a rezultatelor a trebuit să dispară. Aceasta a încetat efectiv să mai existe începând de azi. Ce veți citi mai jos este declarația celor de la Google pe această temă:

„Am lansat Google Instant în 2010 în speranța că vom putea să oferim utilizatorilor noștri informația dorită cât mai rapid posibil, chiar din timpul tastării din fața calculatoarelor. De atunci mult mai multe căutări sunt efectuate de pe mobil, cu un mod diferit de a introduce termenii, alt fel de a interacționa, și altele fiind limitările ecranului. Ținând cont de aceste aspecte am decis să înlăturăm Google Instant, pentru a ne putea concentra pe noi modalități de a face căutarea mai rapidă și mai fluidă pentru toate dispozitivele.”

Începând de astăzi, în momentul în care veți efectua o căutare nouă pe Google nu veți mai vedea afișat decât recomandarea termenilor de căutare. Ecranul nu va mai fi populat cu rezultatele căutării până în momentul în care ori veți apăsa Enter, ori veți selecta una dintre căutările cu termenii recomandați. Vouă vă era util Google Instant?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button