TECHMORERSS PaginaDeMediaTelefoane

Pixel 7 ar putea avea onoarea de a integra cea de-a doua generație a procesorului Tensor

Odată ce Pixel 6 și Pixel 6 Pro au fost lansate oficial, curioșii au avut ocazia să vadă cum stă treaba de fapt cu procesorul in-house al celor de la Google. Tensor este o abordare oarecum diferită, care pune mai degrabă accentul pe creșterea performanței pe partea de machine learning decât pe aspectele „uzuale” cu care ne-am obișnuit.

Chiar și așa, am văzut cum se descurcă acesta în diferite teste împotriva lui A15 Bionic de pe iPhone 13 Pro Max, deci avem deja o idee în legătură cu performanța generală a lui Tensor. Însă nici bine nu s-au liniștit apele că deja ies la suprafață niște detalii interesante. Este vorba despre o presupusă generație nouă de SoC-uri Tensor, care ar urma să alimenteze circuitele viitoarelor telefoane Pixel 7.

Tensor 2.0 și un nou val de mistere

Descoperirea a fost făcută de către cei de la 9to5Google. Aceștia au dezgropat un nume de cod care nu pare să fie asociat vreunui smartphone nou, cum a fost în cazul numelui „Slider” pentru seria Pixel 6. În schimb, acest „Cloudripper” trimite către a doua generație de procesoare Tensor.

Cloudripper are ca serie de model „GS201”. Comparând sistemul de numerotare cu „“GS101” de pe Pixel 6 și Pixel 6 Pro, se presupune că fiecare an ne va oferi din partea Google câte o generație nou-nouță de procesoare. Cei care au analizat prezența lui Cloudripper în bazele de date incluse în diferitele aplicații prezente pe telefonul Google sunt de părere că există mari șanse ca această nouă generație de SoC-uri să-și facă debutul pe seria Pixel 7.

Este încă devreme ca să ne dăm seama ce fel de îmbunătățiri ar putea oferi Tensor-ul 2nd gen, la fel cum ne desparte cel puțin un an de Pixel 7. Însă ne putem pregăti pentru valul de leak-uri care urmează odată ce lumea se va fi obișnuit cu ideea de Pixel 6. În același timp, este foarte probabil ca Google să se implice și ei în răspândirea de indicii.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button