MORE

Google te pune sa cauti Pokemoni!

Google este una dintre firmele care, printre altele, are si umor. In fiecare an isi dedica o groaza de timp, energie si resurse pentru a face glume de 1 Aprilie. De obicei in clipuri sunt implicati chiar oameni din conducere, iar farsele sunt facute chiar pe seama propriilor servicii. Un exemplu foarte bun din trecut in acest sens este Google Nose, o adaugare la pagina de cautare Google in care puteai sa „mirosi” rezultate relevante, gen placinte sau flori.
Ei bine, anul acesta au mers mai departe si au extins gluma asupra altor servicii care acum sunt detinute tot de gigant, precum Waze sau Nest, dupa cum puteti vedea in clipurile de mai jos:
NEST

WAZE

Si Google Japonia s-a gandit la o idee traznita, si anume o mana controlata de un joystick cu ajutorul careia sa tastezi pe ecranul unei tablete cu usurinta.

Dar starul de anul acesta este Google Maps Pokemon Challenge, care, atentie: e real!
In aplicatia Google Maps din iOS sau Android, daca atingeti campul de cautare, dedesubt apare un buton pe care scrie „Press start” si un logo Pokemon. Accesand optiunea, veti fi trimisi catre cel mai apropiat loc in care se afla pokemoni! Aplicatia va intra in mod de realitate augmentata, prin care veti vedea pokemonii in timp real prin camera telefonului. Printr-un gest ii puteti prinde, iar Google chiar a dat drumul unei competitii in care, pana pe 2 aprilie, cei care vor prinde cei mai multi pokemoni vor fi invitati la sediul Google unde va exista o triere, iar castigatorul va incepe sa lucreze de la 1 Septembrie la marea companie pe postul de Pokemon Master.

Pokemon Master

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button