TECH

Google Street View primește un upgrade hardware

Google Earth, prin intermediul funcției sale de Street View, ne-a oferit tuturor zile întregi de amuzament și excursii imaginare prin locuri pe care nu îți vei permite vreodată să le vizitezi în realitate. Iar la 10 ani după ce proiectul a început, va primi un upgrade hardware serios.

În mod normal, mașinile Google Street View care se plimbă pe străzi sunt echipate cu un ansamblu de 15 camere ce pozează tot ce pot din jur. Imaginile lor însă nu erau tocmai perfecte, în special când venea vorba de îmbinarea necesară pentru a crea o scenă pe 360 de grade. Așa că Google anunță un nou tip de cameră care va fi folosită de acum înainte pentru Street View.

Ansamblul cel nou este compus din doar 7 camere, fiecare având câte un senzor de 20 de megapixeli ce pot să înregistreze imagini foarte detaliate, cu un contrast foarte bun, alături de doi senzori LADAR. Mai important de atât, imaginile capturate de noile camere pot fi prelucrate prin diverse tehnici de machine learning, ce le extind utilitatea. Intenția este cea de a permite lucruri precum căutarea unei locații prin tastarea unei descrieri a sale pe Google, o descriere ce este creată de un AI pe baza imaginilor noi.

Probabil nu veți vedea această funcție disponibilă pentru locațiile din România prea curând, deoarece toată planetă va trebui din nou scanată de mașinile Google, ceva ce ar putea să ia încă o jumătate de deceniu. Dar se va întâmpla într-o bună zi.

[Wired]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button