MORE

Google stie unde ai facut poze

Majoritatea aparatelor foto si a telefoanelor includ optiunea de-a adauga meta-data unei poze, care sa includa informatii despre locatie. Astfel, se poate determina exact locatia in care o poza a fost facuta. Dar Google a gasit un mod de a determina locatia chiar si fara meta-date.

Noul proiect al companiei se numeste PlaNet, si este capabil sa se uite la o imagine, sa analizeze elementele din decor, iar apoi sa isi dea seama pe unde a fost facuta acea poza.

Sistemul se foloseste de baza de date existenta de imagini pe care o are Google, in locuri precum Street View, pentru a identifica similaritati. PlaNet poate sa identifice scrisul de pe semne, vegetatia si multe alte lucruri, dar nu este inca o implementare perfecta a ideii.

PlaNet are o rata de succes de doar 10% in a ghici unde au fost facute pozele care includ orase, probabil pentru ca majoritatea oraselor tind sa arate la fel, in special cele aflate pe acelasi continent.

Ce e surprinzator este ca sistemul poate identifica poze facute in interioare, atat prin analiza a ce s-ar putea afla pe ziduri, cat si prin corelarea celorlalte imagini din album, pentru a determina daca sunt cumva in aceeasi locatie.

Sistemul nu este momentan disponibil publicului, fiind inca in testare. Iar inainte ca asta sa se intample, puteti fi siguri ca anumite agentii guvernamentale au deja acces la el.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close