RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Google știe tot ce cumperi

Ați cumpărat cumva vreodată ceva, spre exemplu un joc, iar apoi când ați căutat acel produs pe Google, printre primele rezultate care s-au ivit a fost o amintire că ați cumpărat deja acel produs? Eh, se întâmplă ceva de acest gen pentru că Google colectează și păstrează orice chitanță primită pe e-mail în propriul său locșor din contul vostru.

Această informație s-a ivit zilele trecute prin presă, și a creat destul de multă zarvă. Cei care au cotrobăit prin contul lor de Google au descoperit că secțiunea de „achiziții” nu include doar achiziții făcute de pe Play Store, ci orice a fost achiziționat de către utilizator, ce a implicat în vreun fel un cont Google ca intermediar sau ca parte terță. Spre exemplu, primirea pe GMail a unui mesaj de confirmare pentru cumpărarea unui produs. Informațiile din acel e-mail sunt preluate de către sistem și adăugate la o listă ce se poate întinde pe câțiva ani. Informațiile din acea listă nu prea pot fi șterse cu ușurință, ci doar una câte una, prin ștergerea efectivă a e-mail-ului din care au provenit datele cu pricina.

Cu toate acestea, Google susține că informațiile nu sunt folosite pentru a servi reclame, ci doar pentru a veni în ajutorul utilizatorilor, oferindu-le posibilitatea de a ține evidența achizițiilor.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button