MORE

Google Spotlight Stories ne aduce primul film cu monstri in 360 de grade

Realitatea virtuala prinde din ce in ce mai mult avant, cu toate ca analisti nu prea vad cu ochi buni acest nou mediu. Totusi, Google, o companie care prin propia traditie a imbratisat tot ceea ce inseamna nou nu se dau in laturi si realizeaza fel si fel de experiente pentru acest mediu virtual. Asa a aparut Google Spotlight Stories.

Un program menit sa realizeze experiente interactive in 360 de grade care sa iti deschida apetitul pentru acest nou gen de clip in care poti intoarce capul si vedea cum doresti actiunea. Sigur, nu o sa inlocuiasca prea curand filmul traditional, dar pentru o scurta aventura pare sa fie ideal.

Primul clip publicat de Google Spotlight Stories ne-a adus aminte de scenariile filmelor cu monstri (Kaiju) din ani 80′ – 90′, monstrul crescand in proportii si devenind din ce in ce mai agresiv. Dar asta nu este chiar… punctul forte al acestui clip, ci experienta in sine, creatori reusind sa capteze in egala masura sentimentul de disperare, atmosfera si nu in ultimul rand suspansul.

Suntem curiosi totusi cum o sa evolueze acest nou gen de a spune o poveste dintr-o perspectiva de 360 de grade. Este inca la inceput si discutam de o modalitate inca experimentala de a realiza filme. Chiar si cu aceste neajunsuri, companii precum GoPro, Samsung, Nokia si multe altele si-au anuntat camere destinate pentru filmarea in 360 de grade. Iar daca aceasta tendinta se pastreaza, cine stie, poate in viitor multe dintre filmele de acest gen isi vor face aparitia. Pana si SourceFeed Nerd au relizat unul.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button