Știri ITTECHTelefoane

Google cumpără tehnologie smartwatch în valoare de 40 milioane dolari

Recent, Fossil Group a anunțat că a ajuns la o înțelegere să vândă către Google ceva tehnologie secretă pentru smartwatch încă în dezvoltare, pentru suma de 40 de milioane de dolari. Afacerea implică proprietatea intelectuală legată de această tehnologie, precum și unii dintre membrii echipei Fossil R & D care se alătură lui Google.

Acordul va duce, în cele din urmă, la lansarea „unei noi inovații a produselor care nu a intrat încă pe piață„, potrivit lui Greg McKelvey, EVP la Fossil Group.

Tehnologia în cauză a fost dezvoltată de Fossil pe lângă ceea ce a achiziționat atunci când a cumpărat Misfit în 2015 pentru aproximativ 260 de milioane de dolari. McKelvey a declarat:

Se bazează pe ceva inexistent în prezent, este nou pentru tehnologia de pe piață și credem că este un produs care are caracteristici și beneficii ce nu există în categoria de astăzi.

O nouă linie de produse vine cu această tehnologie la bord, dar nu o vor folosi numai Fossil și Google. Se pare că gigantul de căutare dorește să îl pună la dispoziția partenerilor săi în spațiul Wear OS – și probabil că acesta este și scopul întregii afaceri.

Stacey Burr, vicepresedinte al departamentului de Management al Produselor Wear de la Google, a declarat:

Am văzut câteva tehnologii pe care le-au dezvoltat care am crezut ca ar putea fi scoase în evidență într-un mod mai expansiv dacă Google ar avea acea tehnologie, și nu numai că ar fi în măsură să continue să o folosească cu Fossil, dar ar prezenta-o și altor parteneri din cadrul ecosistemului. Este vorba despre implementarea unor caracteristici grozave la cel mai mare număr de consumatori în mișcare.

McKelvey și-a continuat declarația spunând că

Grupul Fossil va aduce produsul pe piață, în întreaga gamă de mărci și apoi, conform trendului Google, tehnologia va fi extinsă în întreaga industrie de-a lungul timpului pentru ca toți să beneficieze de ea.

Tranzacția dintre Google și Fossil Group va fi finalizată în această lună, deși niciuna dintre companii nu dorește să dezvăluie când vom vedea probabil aceste produse care utilizează tehnologia secretă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button