MORE

Google și Youtube capătă protecție HSTS

Internetul poate fi un loc periculos, dar Google tot ia măsuri pentru a face măcar utilizatorul conștient de momentele în care navighează fără protecție, așa cum se întâmplă acum cu Gmail.

Acesta a fost însă doar primul pas, deoarece Google anunță că vrea să implementeze HSTS atât pentru motorul său de căutare, cât și pentru Youtube.

Ce înseamnă asta? În mod normal, dacă un utilizator nu scrie manual HTTPS înainte de o adresă, atunci browser-ul va încerca să acceseze mai întâi  HTTP, ceea ce ar putea permite unor indivizi cu rele intenții să intervină și să împiedice o conexiune sigură. HSTS împiedică asta, asigurând securizarea completă.

Google implementează asta pentru motorul de căutare și pentru Youtube, momentan doar într-o măsură de testare. Pentru Youtube se pare chiar că HSTS va reduce din latență pentru utilizatori. Certificatul de securizare este valabil pentru o singură zi, așa că momentan nu va oferi protecție deplină. Nu este activ permanent, ca nu cumva să apară probleme pe parcursul testării, lăsând utilizatorii incapabili să se mai conecteze la aceste servicii.

[Tom’s Hardware]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button