PC

Google și Microsoft vor îngreuna pirateria

Google și Microsoft anunță că se vor conforma noii legislații impuse de autoritățile britanice în vederea reducerii impactului pe care îl are pirateria asupra economiei digitale.

Conform noilor legi, motoarele de căutare Google și Bing nu vor mai lista în rezultatele lor de căutare site-urile de torente binecunoscute, precum The Pirate Bay, iar componenta de autocompletare a căutărilor va înceta să mai menționeze astfel de site-uri. Sunt vizate și paginile care permit publicului să vizioneze gratuit conținut protejat de copyright, precum filme sau seriale. Iar în cazul în care un site primește un copyright strike, importanța sa în ierarhia căutărilor va fi scăzută.

Această ultimă parte sună puțin cam abuzabilă, deoarece agențiile semi-malefice multi-media tind să arunce mii de astfel de avertismente de copyright, în unele cazuri fiind țintite site-uri nevinovate sau chiar cele promoționale oficiale ale unor filme. Sperăm că Google și Microsoft vor lua în considerare asta atunci când pun în vigoare această măsură, deoarece un site astfel marcat nu poate să apară pe prima pagină a rezultatelor unei căutări.

Măsurile acestea vor fi implementate în Marea Britanie în viitorul apropiat, cu o șansă să fie extinse și în restul lumii.

Va avea asta un efect adevărat pentru scăderea pirateriei? Probabil nu, din moment ce The Pirate Bay și toate celelalte site-uri de torente încă vor mai putea fi accesate și au funcții de căutare proprii.

[Techworm]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button