MORE

Google si Microsoft nu pot bana cuvantul torrent in cautari

Inalta Curte din Paris a decis că exista o limită pentru nepopularul regim anti-copiere din Franța: Google și Bing nu pot fi obligati sa blocheze cuvântul „torrent” din rezultatele lor de căutare doar pentru că BitTorrent este folosit uneori pentru piraterie.

Cazul a fost adus in instanta de catre Syndicat National de l’édition Phonographique, asociația industriei de înregistrare a Franței, în numele unui trio de artiști francezi – Kendji Girac, Shy’m, Christophe Willem. SNEP a vrut să utilizeze articolul L336-2 din dreptul de proprietate intelectuală al Franței pentru a forța Google și Microsoft sa ștearga căutările care au inclus atât cuvantul „torrent” cat si oricare dintre numele artiștilor.

Astfel, acel articol este un catch-all pentru deținătorii drepturilor de autor, care pot cere judecătorului să impună toate măsurile adecvate pentru a preveni o încălcare. Se pare, însă, ca Înalta Curte din Paris nu crede că filtrarea cuvantului „torrent” în toate Franța, insulele Wallis și Futuna, Noua Caledonie și sudul francez și teritoriile din Antarctica a fost adecvată

În cazul Google, instanța a constatat că SNEP a acționat în numele a doar trei artiști, mai degrabă decât pentru toți membrii săi. Cazul nu ar „proteja interesele întregii profesii, ci asigura protecția intereselor individuale ale membrilor care produc acesti trei artiști”, instanța a constatat.

În cadrul acțiunii Microsoft, instanța a declarat ca cererile formulate de SNEP erau prea largi: „ei nu se referă la un anumit site identificat, ci la toate site-urile accesate de termenii solicitati, indiferent de identificare și chiar și determinarea conținutului site-ului … Măsurile căutate sunt similare cu măsura generală de supraveghere și ar putea duce la blocarea site-urilor legitime „.

În urma cu cativa ani, în 2012, Curtea Supremă a Franței a decis că cuvinte precum „torrent” ar trebui să fie eliminate din Google Autocomplete si Instant, dar s-a abținut de la blocarea lor în întregime.

Hotărârile judecatoresti atribuie costuri (care nu sunt încă calculate) împotriva SNEP, în ambele cazuri, împreună cu 15.000 € în plus pentru Microsoft și 10.000 € pentru Google

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button