MORE

Google și Microsoft îngroapă securea războiului

Google și Microsoft au decis ca după o jumătate de deceniu de bătălii prin tribunale, să renunțe la certurile frivole, și să se concentreze pe construirea unui viitor mai bun.

În mod normal, ați citi așa ceva numai de 1 aprilie, dar cum este 1 octombrie, nu este o păcăleală. Cu ani în urmă, Microsoft încerca să împingă Windows Phone ca următoarea platformă dominantă pentru telefoanele mobile, mergând până la punctul la care compania, atunci condusă de Seve Balmer, începea să dea în judecată alți producători de telefoane. Mai exact, pe Motorola, din cauza câtorva funcții care erau implementate în dispozitivele lor.

Motorola, la rândul său, avea o dispută cu Microsoft din cauza tehnologiei implementate în player-ul video de pe consola Xbox, cerând aproximativ 4 miliarde în taxe de licențiere, pe an. Când Google a cumpărat Motorola, aceste procese au fost preluate, și toată aventura a continuat, până astăzi.

Cele două companii s-au înțeles și au făcut un acord prin care să nu se mai bată pentru brevete. În schimb, vor colabora pentru dezvoltarea de tehnologii noi, care vor avea standarde deschise, ce pot fi folosite de oricine, oricând, oriunde, fără taxe, cum ar fi un standard video nou.

Faptul că Microsoft și Google au îngropat securea războiului este un semn bun, al unei industrii sănătoase ce poate exista fără ca fiecare să se dea în judecată dacă cineva folosește o virgulă prea lungă. Rămâne totuși o singură întrebare, în cine au îngropat securea?

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close