MORE

Google si Microsoft doresc sa elimine parolele traditionale!

Cand vine vorba despre parole, fiecare user are setul propriu pe care il foloseste pentru mail, Facebook, forumuri si tot asa. Un studiu arata ca multi utilizatori de internet, mai exact peste 55%, folosesc aceeasi parola pentru multiple site-uri, cu toate ca sunt constienti ca nu este cea mai sanatoasa practica. De aceea, Google si altii doresc sa elimine parolele traditionale – inlocuind criptarea scrisa cu cea biometrica.

Google, Microsoft si alte cateva companii fac parte din alianta FIDO, ce se „preocupa” de securitatea online. Practic vom folosi in curand si pe scara mare cititoare de amprente. Dupa cum bine stiti, deja destule telefoane laptopuri si tablete vin cu un astfel de cititor inclus. Desi teoretic… amprentele pot fi reproduse destul de usor… cu putina ceara.

Ideea nu este rea, dar are destule puncte slabe. Mai mult, atat vocea, cat si amprenta pot fi modificate de… o raceala sau o taietura, si asta poate influenta autentificarea. Cred eu ca mai avem de asteptat pana cand vor aparea parole biometrice care chiar sa merite atentia publicului.

Articole asemanatoare

Back to top button