TECHRSS PaginaDeMedia

Google și Facebook se mobilizează (din nou) să instaleze un cablu subacvatic pentru Internet lung de 12 mii de kilometri de-a lungul Asiei

În adâncurile oceanelor, nu poți ști peste ce dai. Triunghiul Bermudelor, epave scufundate, blobfish foarte urâți sau chiar… Cabluri de net?! Aparent, da, pentru că Google și Facebook revin la treabă în ceea ce privește instalarea unei rețele globale care să acopere mai multe țări.

Proiectul este intitulat Apricot, cele două companii având în plan instalarea subacvatică a acestui cablu pentru a conecta șase țări din Asia de Est. Vorbim aici despre 12 mii de kilometri de wire management care trec prin Japonia, Taiwan, Guam, Filipine, Indonezia și Singapore, după cum menționează un comunicat de presă lansat de Google. Se estimează că Apricot va fi online în anul 2024, iar asta nu este decât o mică parte din „plasa” întinsă de către cei doi giganți.

Google și Facebook întind năvodul

Apricot este o continuare la alte mii de kilometri de căblăraie, printre care și o viitoare legătură între Coasta de Est a Americii cu Argentina și una între Coasta de Vest a Americii cu Singapore și Indonezia (proiectul Echo). Din 2020 și până în primele luni ale lui 2021, Google și Facebook au renunțat la multiple tentative de a conecta Statele Unite cu teritoriul Chinei, mai exact Hong Kong, din cauza relațiilor tensionate dintre cele două guverne vis-a-vis de securitate.

Per total, Google a investit în 18 astfel de cabluri subacvatice, care contribuie la consolidarea rețelelor din 27 de regiuni cloud și 87 de zone din toată lumea.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button