PC

Google și Facebook declară război știrilor false

În ultimele zile știrile false au fost un subiect foarte discutat pe internet, de parcă acum ar fi descoperit toată lumea că acestea există.

Din moment ce problema se află în atenția publicului dornic pe moment pentru ca cineva să facă ceva, înainte de-a uita complet despre ce era vorba, atât Google cât și Facebook anunță că vor adresa sever problema.

Fiindcă primul rezultat de pe Google referitor la rezultatul alegerilor din SUA ducea către o știre falsă, iar știrile false de pe Facebook, deși reprezintă 1% din total, ating 99% din utilizatori, ambele companii anunță că nu vor mai permite monetizarea acestora.

Conform declarației Google:

Vom restricționa livrarea de reclame pe pagini care reprezintă în mod eronat, citează greșit sau ascund informații despre autor sau conținutul autorului, sau scopul principal al proprietății web.

Apoi, Facebook a declarat

Nu integrăm sau afișăm reclame în aplicații sau site-uri care includ conținut ilegal, care induc în eroare sau care prezintă conținut mincinos, asta include știri false.

Această revelație ar putea avea repercusiuni severe asupra internetului. Nu de alta, dar 75% din toate știrile pe care le citiți sunt false, iar 40% dintre voi chiar ați crezut că această statistică este reală.

Acum să vedem dacă diversele agenții publicitare vor înțelege ideea și vor aplica norme similare pentru ziare, radio și televiziune.

[Ars Technica]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close