Știri ITTECH

Google și Amazon se ceartă din cauza lui Youtube

Trăim cu adevărat în viitor, unul în care te poți trezi că dispozitivul pe care ai dat mulți bani nu mai poate accesa un website fiindcă o mega-corporație anume s-a certat cu o altă mega-corporație de la care ai cumpărat acel dispozitiv.

Sper că nu aveați de gând să luați un Amazon Fire TV sau un Echo Show cu intenția de-a folosi Youtube pe acest dispozitive, fiindcă nu puteți. Google și Amazon au început să se certe încă din vară, când a fost retrasă aplicația de Youtube, dar zilele trecute a revenit, sub forma accesării directe a site-ului prin cele două dispozitive. Acum și această implementare a fost blocată de către Google. Un motiv posibil ar fi implementarea unui sistem de control vocal peste Youtube, ceva ce pare a fi împotriva criteriilor de utilizare ai Youtube… cumva.

La nivel fundamental, cele două companii nu se înțeleg pentru că sunt în competiție activă pe din ce în ce mai multe segmente, Amazon chiar refuzând să comercializeze unele dispozitive marca Google, precum Chromecast. Desigur, probabil v-ați gândi că n-ar avea cum să afecteze asta ce poate accesa PC-ul controlat vocal pe internet, la urma urmei, internetul este liber, nu? Iar companiile implicate tindeau să urle mult și bine în favoarea a Net Neutrality. Eh, nu prea este cazul atunci când este vorba de propriile sisteme în cadrul cărora vor să exercite control deplin.

Dacă cele două mega-corporații semi-malefice nu se vor înțelege sau cumpăra reciproc la un moment din viitor, atunci probabil Youtube nu va avea un viitor prea strălucit pe dispozitivele Amazon.

[Variety]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button