Telefoane

Google Search primește o aplicați de mobil „ușoară”

Google a trecut în mod oficial pe lista companiilor care și-au dat seama că poate nu toată lumea își cumpără un telefon cu mai multă stocare ca un PC. Ca urmare, anunță lansarea unei variante Lite a aplicației sale de căutare, cea care este preinstalată obligatoriu pe toate telefoanele Android, și mult noroc să o dezinstalați.

Varianta nu este încă una completă, așa că n-ar trebui să vă așteptați ca deodată să aveți câteva sute de MB în plus pe telefon. Deocamdată această aplicație este încă în faza experimentală pe undeva prin Indonezia, și probabil nu va fi gata pentru o implementare deplină, la nivel internațional, prea curând. Iar atunci, nu este clar dacă va fi inclusă ca standard în telefoanele de pe piață, fiindcă atunci ar fi mai puțin motiv să treci la un model cu mai mult spațiu de stocare, după ce update-urile aplicației îți fac mobilul neîncăpător.

Google Search Lite mai include alte funcții Googleiene, precum traduceri, vreme, știri și un browser web ce permite încărcarea ca standard a site-urilor într-un format lite, ce nu va consuma prea multă lățime de bandă.

Dacă vreți să testați chiar voi această variantă de Google Search, o puteți găsi chiar aici. Va funcționa pe orice variantă de Android de la 4.2 și până la 7.0. APK-ul ocupă nici 4MB, dar nu știu să vă spun cât va cântări varianta finală.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button