MORE

Google se ceartă cu China privind securitatea site-urilor din aceasta tara

Cine folosește Google Chrome și vizitează des site-uri din China va avea o surpriză neplăcută în curând. Google anunță că nu va mai avea încredere în certificatele de securitate „aprovizionate” de CNNIC, organizația chinezească ce se ocupă de certificatele de securitate. Motivul pentru care cele două părți s-au certat este o companie terță, MSC Holdings, din Egipt, care s-a folosit de certificate oferite de CNNIC, care apoi au fost distribuite în așa fel încât să poată fi folosite pentru atacuri de tipul man-in-the-middle.

Când CNNIC va face curățenie prin curtea sa, Google își va reevalua decizia. Până atunci, vă puteți aștepta ca orice vizită pe un site securizat din China să fie acompaniată de un mesaj de avertisment și recomandare de-a nu merge mai departe, deoarece nu este un site de încredere. Mozilla ar putea lua măsuri similare în viitorul apropiat.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button