MORE

Google se apucă de… servicii de curierat aerian?

Dacă nu ați auzit încă de Project Wing (a trecut cu desăvârșire pe radarul nostru până acum), este vorba de un proiect aflat sub tutela diviziei X a google (sub Alphabet).

În anul 2014, Alphabet a prezentat pentru prima dată dronele Project Wing. Spre deosebire de dronele Amazon, Project Wing decolează vertical, după care zboară precum un avion cu aripă fixă. Din cauza acestui design, dronele Project Wing sunt capabile să zboare mult mai departe și să transporte greutăți mai ridicate.

Project Wing

Cu toate că Alphabet/Google nu au primit aprobarea Autorității Federale pentru Aviație a Statelor Unite pentru teste cu încărcătură, aceștia au fentat regulile cu ajutorul unui parteneriat cu NASA, care posedă un certificat ce permite asemenea activități.

Partea interesantă este că, după stipulațiile acestor certificate, agenția publică care operează aceste drone trebuie să fie proprietarul sau operatorul exclusiv al acesteia – adică Alphabet ori a „vândut” către NASA prototipul, ori se bazează exclusiv pe piloți NASA pentru controlul dronelor.

Lăsând la o parte metodele „inovatoare” prin care un stat sau agenție guvernamentală demonstrează că „regulile” se aplică doar când și cui convine puterii, se pare că 2017 va fi anul când Project Wing va începe livrările. Ceea ce înseamnă că foarte curând vom începe să vedem – în special în medii extra-urbane, înlocuirea cu drone a transporturilor efectuate folosind transporturi tradiționale.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button