MORE

Google scoate din Android varianta Oracle a Java

Google isi anunta decizia de a renunta la interfetele de programare pentru aplicatiile Java, dezvoltate de catre Oracle, care sunt prezente in Android, incepand variantele viitoare ale sistemului de operare.

Indepartarea acestora va afecta aproape 9000 de fisiere si va altera modul in care aplicatiile sunt dezvoltate. In locul solutiilor dezvoltate de Oracle se va folosi de acum inainte OpenJDK, o suita de API-uri open source.

Probabil va intrebati de ce ar face Google asa ceva. Raspunsul este destul de simplu. Prin 2010, Oracle a vrut sa dea Google in judecata pentru ca foloseau API-urile Java cu pricina. Dar in 2012, un juriu a decis ca Google nu a incalcat drepturile de autor, pentru ca acele API-uri erau cam necesare pentru inovarea software si ca urmare nu puteai fi brevetate.

Insa anul trecut o instanta mai inalta a inversat decizia, iar acum soarta acestui proces se afla la curtea suprema din SUA. Foarte probabil Google incearca sa evite complet problema prin indepartarea acelei variante de Java din Android.

Schimbarea va intra in efect abia de la Android 7.0, sau ce numar de varianta va fi atribuita lui Android N.

[Engadget]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button