MORE

Google strange suruburile la capitolul securitate Chrome

Cand vine vorba de securitate, Google face eforturi disperate pentru a ramane nevatamata in fata atacurilor cibernetice zilnice. De la atacuri directe, pana la metode alternative de a pacali utilizatorul, hackerii si-au gasit tot timpul o noua portita pentru a face ravagii. Ei bine, Google se pare ca strange suruburile si acopera o gaura de securitate semnalata inca din 2010 – Chrome Web Store.

Regulile de admitere a aplicatiile pentru Chrome Web Store s-au schimbat temeinic, astfel acum un add-on fiind nevoit sa treaca printr-o serie de teste de securitate riguroase pentru a putea ajunge pe raftul digital.

Marea schimbare a  User Data Policy pare sa loveasca mineri de date personale, dezvoltatorii fiindu-le interzis acum sa mai copieze date personaje in fisiere text. Pe langa asta, dezvoltatorii de aplicati trebuie sa redacteze si sa faca public politica companiei pe care o reprezinta vis-a-vis de felul in care aplicatia foloseste datele userilor. Cu alte cuvinte, s-au dus zilele in care se vindeau la suta de mega mailuri si informatii pentru marketing.

Google doreste astfel sa intareasca ideea ca politele de intimitate, cele care se ocupa direct de protejarea datelor utilizatorilor  dezvaluie in detaliu cum produsul colectioneaza si imparte datele utilizatorilor, inclusiv partile cu care sunt impartite.”, Google va verifica pentru a se asigura ca politele sunt incluse in ecranul principal oferit dezvoltatorilor si evidentiat pe pagina de instalare.

Google chiar insista cu o „Cerere proeminenta de divulgare” care va forta dezvoltatorii care colectioneaza date ca ce „nu doar sunt legate de functionalitatea descrisa proeminent pe pagina de Chrome Web Store a produsului si in interfata” sa „Divulge proeminent cum datele utilizatorilor sunt folosite si sa obtina consimtamantul afirmativ al utilizatorului pentru fiecare utilizare”

Astfel Google spere sa combata colectarea de date care se pare ca din 2010 era o problema pe Chrome Web Store.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button