MORE

Renunta Google la seria Nexus? Se pare ca da!

Seria de terminale Google Nexus este considerata una dintre acele serii de telefoane in care poti gasi cea mai pura iteratie a sistemului de operare Android de catre multi utilizatori. Totusi, conform Android Central si alte cateva publicatii se pare ca gigantul Google doreste sa se indeparteze de acest brand.

Android Central a afirmat ca Google se pregateste sa renunte la numele Nexus pentru urmatoarea generatie de smartphone-uri, acestea urmand sa fie produse de HTC, cel mai probabil acest lucru intamplandu-se pentru a ajuta cumparatorul sa diferentieze intre terminale si sa reprezinte mai bine brand-ul Google.

Zvonul are ceva credibilitate, avand in vedere ca deja de ceva timp se cunosc numele a doua dispozitive Google, „Marlin” si”Sailfish”, mai mult, Android Police a revelat faptul ca Google doreste sa inlocuiasca si logo-ul acestor terminale cu litera „G”, cel mai probabil stilizata. Ce forma va avea noul logo, asta nu putem sti cu certitudine, dar, este interesant faptul ca se renunta acum la brand-ul Nexus dupa ce compania a investit atatea resurse in popularizearea acestuia.

Se pare ca schimbarea este mai mult simbolica. Raportul specifică că Google va preinstala pe aceste dispozitive o versiune specială de Android Nougat, diferită de versiunea standard a sistemului de operare ce este livrată pe dispozitivele Nexus curente și anterioare. Nu știm cu siguranță ce schimbări sau adăugări vor fi prezente în această versiune. Dar directorul executiv al Google, Sundar Pichai, a dat de înțeles acest lucru încă din luna Iunie, când a menționat că vor fi mai selectivi cu design-ul Nexus. „Ne veți vedea, sperăm, adăugând funcții suplimentare în Android pe telefoanele Nexus” a spus acesta în cadrul conferinței Recode Co.

[TheVerge]

Articole asemanatoare

9 comentarii

  1. Nimic nu se compara cu android-ul pur.. Bloatware in stânga și in dreapta.. Iar daca vrei sa îți pui custom ROM.. Ajungi la Cyanogenmod care e plin de bug-uri.. :/

    1. nu va inteleg cu bloatware-ul asta.. in ultimul timp soft-urile de pe telefoane renumite sunt din ce in ce mai goale, mai nou pe Galaxy S7 iti descarci singur aplicatiile zise ‘blotware’ de la samsung din Google Play (music player, video editor, s note…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button