MORE

Google renunta la Nexus 7 si o inlocuieste cu… un telefon?!

Este oficial: Google renunta la Nexus 7! Dupa ce multi au speculat ca aceasta este ultima incarnare a tabletei, Google a luat decizia de a pune capat productiei Nexus 7. Nu de alta, dar ar fi fost cam ciudat sa ai si un telefon si o tableta… cu acelasi nume! Ganditi-va ce confuzie s-ar fi provocat in magazine 🙂 (desi la noi lumea nu prea s-a inghesuit la aceste dispozitive).

Mare parte din succesul de care s-a bucurat Nexus 7 s-a datorat pretului. Era rezonabil iar tableta oferea niste specificatii bune in acea arie de pret, adica de mijloc. Acum se pare ca Google doresc sa renunte la acest succes, tableta fiind scoasa din productie si din magazinul virtual al gigantului. Inlocuitorul? Ei bine, inlocuitorul se numeste… Nexus 6, phabletul de 6 inch cu care Google doreste sa continue si sa faca valuri. Este la drept vorbind un inlocuitor bun, diferenta de un inch fiind sesizabila. Dar pana la urma ai mai multe facilitati,si oricum multi utilizatori doreau un modul GSM pe Nexus 7, asa ca logica Google pare sa aiba un sens. Totusi, o asemenea decizie nu se ia de ieri pe azi, asa ca update-ul la Android Lolipop pare sa fi fost acolo doar pentru ca era in program, si pentru ca Google are o traditie de respectat. Adica sa aduca cea mai noua versiune de Android pe dispozitivele noi!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button