TECHTech&IT

Google renunță la Inbox în favoarea lui Gmail

În timp ce o mare parte din lumea tehnologică s-a concentrat pe evenimentul Apple din această săptămână, Google a răspândit vestea că ucide un alt produs. De data aceasta pe blocul de tăiere este al doilea client de e-mail Google, Inbox. Google a anunțat astăzi că clientul său de e-mail experimental va fi închis „la sfârșitul lunii martie 2019.”

Inbox a fost lansat în 2014 ca o interfață experimentală alternativă la Gmail. Această aplicație a folosit același cont și a afișat aceleași date, doar într-o interfață specială care a reluat în totalitate gestionarea e-mailurilor. Căsuța poștală ar grupa în mod automat e-mailurile în categorii utile precum „Updates” pentru notificări și „Purchases” pentru facturi. În loc să vă ocupați imediat de un e-mail, puteți să-l amânați, la fel ca o alarmă. Dacă un e-mail era foarte important, l-ați putea fixa în partea de sus a căsuței de e-mail. După ce ați citit un e-mail, nu l-ați șters sau arhivați, marcați-l ca „Done”. În cele din urmă, aplicația a primit „Smart Reply”, care a folosit machine learning pentru a scrie răspunsuri scurte.

Google afirmă că „a învățat multe despre cum să facă îmbunătățească email-ul” din Inbox și acum, cu „experiențele populare ale lui Inbox” portate către Gmail, compania dorește să se „concentreze exclusiv pe Gmail„. Gmail a câștigat câteva funcții de la fratele său mai mic. Categoriile de e-mail din Inbox efectuează aproximativ aceeași sortare și organizare pe care le-a făcut Inbox, doar într-o interfață cu tab-uri în loc de „bundles” introduse în Inbox. Snooze a făcut saltul la Gmail cu redesignul mare. Smart Reply este acum implementat în toate produsele Google și, pe lângă existența în Gmail, face parte din sistemul Wear OS și Android P. O caracteristică nouă în API-urile ML Kit din Google va permite în curând oricărui dezvoltator să trimită răspunsuri inteligente în aplicația lor.

Utilizatorii Inbox au șase luni înainte ca Google să închidă aplicația lor preferată de e-mail. Google a pregătit un ghid de tranziție destinat să ghideze utilizatorii înapoi la Gmail.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button