Tech&ITTECH

Google renunță la gama de laptopuri Pixelbook

Cei de la Google au anulat producția de laptopuri Pixelbook, decizie luată cu scopul de a micșora costurile de producție ale companiei și de a se concentra mai mult pe restul device-urilor pe care aceștia le produc, sau cel puțin așa spune compania.

Conform publicației The Verge, noul Pixelbook se afla în ultimele stadii ale producției, lucru care sugerează faptul că această anulare a depins de alți factori despre care cei de la Google nu vor să vorbească, cel puțin deocamdată, iar unul dintre acești factori poate fi recesiunea pe care piața din acest domeniu a suferit-o în urma pandemiei.

Faptul că laptop-urile Chromebook se încadrează în produsele de buget ale celor de la Google, prețul premium al Pixelbook-urilor a fost greu de justificat, având în vedere că diferența dintre aceste două modele nu este suficient de mare încât să reprezinte una dintre cele mai bune alegeri pentru utilizatori.

Primul Pixelbook a apărut în 2017, iar astfel s-a făcut trecerea de la un laptop la un device care se comportă ca o combinație între un laptop și o tabletă. Google a creat de asemenea și un stylus pentru acesta, numit Pixelbook Pen. Aceasta a fost încercarea celor de la Google de a concura cu iPad-ul și MacBook-ul celor de la Apple.

De la apariția primului Pixelbook, Google nu au reușit să mențină cu adevărat aceeași calitate care a făcut din acest device unul care chiar merită cumpărat. În 2018 a fost lansat Pixel Slate, o tableă cu tastatură atașabilă care nu s-a bucurat de prea mult succes.

Un an mai târziu a apărut Pixelbook Go, o variantă mai mică și puțin mai ieftină a Pixelbook-ului, care la vremea aceea, adică în 2019, nu a fost destul pentru a ține pasul cu competiția. Așadar, având în vedere că Pixelbook-urile nu s-au bucurat de un succes suficient de mare în ultimii ani, putem spune că era de așteptat ca Google să renunțe la această gamă de laptopuri.

 

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button