PC

Google renunță la dronele de internet

Acum câțiva ani, Google avea un mare plan de-a răspândi internet prin lume folosind drone. Project Titan, cum se numea, a intrat însă într-un con de umbră după ceva întârzieri și prăbușirea unei astfel de drone.

Acum vine și confirmarea anulării acestui proiect. Echipa care se ocupa de Titan nu va mai dezvolta drone solare care să zboare prin cer, acoperind pământul cu internet 5G. În schimb, angajații Alphabet/Google cu pricina lucrează acum la Project Loom.

Ce este acesta? Loom funcționează pe aceeași idee ca Titan, dar în loc să fie vorba de drone zburătoare, a căror aripi se mai desprind din când în când, se folosesc baloane. Asta nu doar că reduce costul, dar rezolvă și anumite probleme asociate cu stabilirea unei conexiuni la internet, și anume, baloanele tind să stea pe loc mai mult ca un avion în miniatură.

Google nu este singura companie cu astfel de planuri, Elon Musk dorind să realizeze ceva similar folosind mii de sateliți.

Rămâne de văzut dacă vreuna dintre aceste idei se vor materializa vreodată.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

7 comentarii

  1. Satelitii nu permit decat canal de downstream, daca vrei sa faci si upstream ai nevoie de o cantitate enorma de energie..ceea ce se poate obtine prin antene de 10 de m…nu prea cred ca o sa ai asta acasa la tine si sa obtii serviciul de internet prin satelit 🙂

  2. exista deja servicii pt net prin satelit , cel putin aici in italia . e un pic mai costos ca servici dar merge . ( aa si ping in jur de 600-700 ms) antenele sunt de 80cm .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button