TECHTech&IT

Google renunță la Chrome Apps pentru desktop

Dacă aveți cumva tendința să vă folosiți de aplicațiile pentru Chrome pe care le luați de pe magazinul oficial, atunci ar fi bine să găsiți alternative, fiindcă Google va îndepărta această funcționalitate de anul viitor.

De la începutul lui 2018 nu veți mai găsi pe Chrome Web Store aplicații menite să ruleze alături de browser. Extensiile de zi cu zi vor funcționa în continuare, acestea nu sunt afectate, dar aplicații în toată regula nu vor mai fi suportate pe Windows, Mac sau Linux. Motivul pe care Google l-a dat este că doar 1% din public se folosește de ele, așa că nu are rost să mențină mai departe această funcție.

Cei care nu pot trăi fără aplicațiile cu pricina încă le pot folosi mai departe dacă sunt instalate, iar în cazul în care vor să le reinstaleze pot încerca să găsească un link direct la ele, de la producător. Aplicațiile vor fi în continuare disponibile pe Chrome OS, Google nu a pomenit nimic despre eliminarea lor și de acolo. Pentru a compensa oarecum, Google va lansa de prin vara anului viitor suport pentru Progressive Web Apps în Chrome.

Dezvoltatorii de aplicații de Chrome n-ar trebui să fie prea surprinși de această schimbare, din moment ce Google le-a dat preaviz încă de anul trecut că așa ceva urmează să se întâmple.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button