MORE

Google reinventează moda

Pentru unii dintre voi poate că va fi o surpriză să auziți asta, dar telefonul vostru colecționează o cantitate imensă de date despre tot ce faceți în fiecare zi. Date care pot fi folosite într-o varietate de moduri intruzive, dar și câteva practice, cum ar fi revoluționarea modei.

Google anunță un parteneriat neobișnuit cu o casă de modă, H&M, pentru a realiza următoarea generație de haine făcute la comandă. Haine care nu doar că se mulează pe mărimile utilizatorului, dar și pe obiceiurile sale. Conceptul de bază este utilizarea API-ul Snapshot făcut de Google, care permite monitorizarea mai multor factori legați de comportamentul subiectului. Se pot înregistra lucruri precum durata petrecută în mers, mijloacele de transport folosite, vremea, locația, modul în care telefonul este folosit și proximitatea față de puncte de interes.

Aceste date sunt colectate pe parcursul unei săptămâni, după care aplicația dezvoltată special pentru a se folosi de Snapshot va genera vestimentația optimă pentru rutina zilnică, folosind materiale, culori și formele care se potrivesc cel mai bine. Rezultatul final poartă numele de Data_Dress, și iar modelul generat poate fi asamblat de casa de modă numită mai sus, care are o divizie ce se ocupă de această inițiativă, numită Ivyrevel.

Ideea se află deocamdată în faza alpha, fiind testată de un număr restrâns de persoane, dar dacă are succes, ar putea schimba în următorul deceniu modul în care lumea își alege hainele… în sensul că nu își va mai alege hainele, ci le va alege telefonul. Deci… o revenire la anii copilăriei, când îți spunea altcineva cum să te îmbraci.

[Mashable]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button