MORE

Google reinventează controlul cu Project Soli

Project Soli este o inițiativă prin care Google intenționează să revoluționeze modul în care interacționăm cu dispozitivele electronice, și care amenință să înlocuiască touchscreen-ul, cel puțin pentru ceasuri.

Ideea din spatele lui Project Soli este cea de a folosi radar pentru a detecta cu o acuratețe foarte mare mișcarea mâinilor, și de a transforma datele obținute ca input de control.

Tehnologii care au încercat să facă lucruri similare există de ceva vreme, precum Mgestyk, Kinect sau Leap Motion, aceste exemple folosind camere 3D sau camere cu infraroșu pentru a detecta mișcările utilizatorului. Rezultatul nu este mereu grozav, din cauza latenței și a dependenței pe factori de mediu. Project Soli nu folosește camere, ci radar, deoarece oricât de veche ar fi tehnologia aceasta, tot este mult mai fină decât o cameră. Radarul nu ține cont de culoare, așa că poate fi folosit de cineva îmbrăcat în negru, spre deosebire de Kinect. Radarul nu trebuie să aștepte procesarea unei imagini pentru a determina poziția utilizatorului.

Senzorul din Project Soli este capabil să capteze mișcarea mâinilor la 10 mii de cadre pe secundă, înregistrând cu acuratețe fiecare gest posibil. Aceste gesturi pot fi apoi utilizate la controlarea unui dispozitiv electronic, precum un smartwatch, o tabletă, sau orice alt altceva.

Ar putea fi răspunsul pentru problema implementării unui sistem de control în dispozitive ce nu au loc pentru așa ceva, cum ar fi tehnologia VR sau cele care utilizează un proiector în loc de ecran. Dimensiunea lui Project Soli este și ea un bonus, fiind format în mare parte de un singur procesor.

Ideea este încă departe de a fi un produs finit, dar poate va fi mai aproape de realitate ca Google Glass. Alternativ, ar putea fi folosită de Batman pentru a spiona asupra întregului oraș Gotham.

[MensXP]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close