PC

Google primeste o noua extensie care sa te ajute sa indentifici site-urile de stiri fake

Alegerile din America au influentat destul de mult felul in care informatia si stirile sunt livrate, atat publicul, dar si companiile fiind suparata  pe site-urile care publica stiri fake! Atat Google, cat si Facebook au fost nevoiti sa intervina in aceasta situatie, in esenta aceste site-uri fiindu-le interzis sa foloseasca AddSense, daca sunt indentificate ca fiind inselatoare.

Din fericire, nu doar Google si Facebook sunt atenti la astfel de site-uri, dar si comunitatea, doua noi extensii pentru Google Chrome care adreseaza aceste probleme cu site-urile de stiri fake aparand in Chrome marketplace.

B.S. Detector noteaza articolele cu origine chestionabila in timp ce browsezi pe Facebook, creatorul aplicatiei, Daniel Sieradski, acesta declarand ca realizat un scanner de infromatie intr-o ora si un pic, dupa ce CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat ca este foarte greu sa indentifici site-urile care posteaza stiri false.

Fake News Alert, a fost realizat de un jurnalist al publicatiei New York Magazine, Brian Feldman, aplicatia adaugand un pop-up care te alerteaza ca viziteaza un site care publica informatii false sau aproape adevarata, trunchiand astfel stirea.

Ambele aplicatii se bazeaza pe inputul comunitatii si utilizatorilor, acestia fiind obligati sa adopte o atitudine pro-activa, notand site-urile care ofera informatie falsa. Pe de alta parte, aceste doua aplicatii pot deveni o problema, utilizatorii, indiferent de intentii, putand pur si simplu sa noteze un site precum „chestionabil” doar pentru ca nu sunt de acord cu ceea ce a fost relatat in articol sau o serie de articole. Pe langa asta, ambele extensii nu sunt destul de complexe incat sa deduca autenticitatea unei stiri sau bucati de infromatiie, acestea bazandu-se pe propia baza de date. Asta ca sa nu mai subliniem faptul ca un eventual acces neautorizat la aceasta baza de date poate duce si la alte probleme.

Aplicatiile se comporta ca un antivirus, noi site-uri fiind adaugate pe parcurs bazei de date, ideea fiind sa oblige utilizatorii sa fie mai vigilenti in cazul unor materiale informative. Un pas in fata, dar unul cu stangul!

[New York magazine]

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Foarte tare frate ! Adica tocmai voi vorbiti aici de un tool impotriva a ceva ce vad ca faceti chiar voi insiva, distribuind asta ! In titlul vostru este una si in articol este o detaliere a unui tool care nu prea functioneaza si chiar voi va cam indoiti de ea la sfarsitul articolului. Prin urmare : mi-ati captat atentia si am deschis stirea fericit ca s-a inventat vreun algoritm smecher si cand colo imi spuenti ca e un pas cu stangul fiind bazat pe colaborarea unoar ca s-ar putea sa greseasca ! Zona It, incep sa imi pierd increderea in voi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button