Știri ITTECHTelefoane

Google pregătește propriul AirDrop, numit Fast Share

Google este pe punctul de a dezvălui o nouă funcție pentru Android menită să ofere utilizatorilor posibilitatea de a partaja fișiere cu orice alt smartphone compatibil din proximitate. Această funcție se numește Fast Share, iar Google ar intenționa să o poziționeze ca un omolog pentru AirDrop de pe iOS.

Funcția cea nouă a fost descoperită zilele trecute în ultima variantă a Google Play Services, fiind menită ca o trăsătură standard a tuturor telefoanelor din acest ecosistem. Nu se va folosi de NFC, ca unul din predecesorii săi abandonați deja de companie. În schimb, funcția se folosește de Bluetooth pentru a face sincronizarea inițială dintre cele două dispozitive, apoi utilizând o conexiune Wi-Fi directă pentru a realiza schimbul de fișiere. Din moment ce toate telefoanele moderne au ambele aceste trăsături, va fi compatibil cu oricare smartphone de pe piață care folosește Google Play Services. .

Compania încă nu a dezvăluit când va fi gata Fast Share pentru publicul larg. Momentan, dacă faceți update la cea mai nouă variantă a Google Play Services veți găsi doar o variantă provizorie a sa, ce nu are funcționalitatea propriu-zisă, doar interfața pentru noua funcție. Dar puteți măcar să scormoniți pe acolo pentru a vedea cum arată.

[9to5Google]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button