MORE

Google pregateste App Family Sharing

Apple foloseste de ceva vreme o functie care permite mai multor utilizator sa imparta o aplicatie cumparata de unul singur. Pana si Steam ofera ceva similar cu Family Sharing, iar acum Android este pe cale sa primeasca aceeasi functie cu Family Library.

Exact cum sugereaza numele functiei si titlul acestei stiri, Family Library va permite unui grup de persoane, maxim 6, sa imparta aceleasi aplicatii cumparate. Optiunea va fi implementata incepand cu ziua de 2 iulie, dezvoltatorii avand pana atunci la dispozitie sa decida daca vor ca aplicatiile lor sa faca parte din aceasta initiativa.

Ca standard, toate aplicatiile de pe Google Store care sunt vandute dupa data de 2 iulie se pot folosi de Family Library. Aplicatiile mai vechi vor putea si ele sa utilizeze aceasta functie, dar din momentul in care se activeaza sharing, va ramane activ, permanent. In sensul ca un dezvoltator nu poate face o aplicatie indisponibila pentru sharing daca functia era deja activata.

Documentatia in care a fost descoperit Family Library nu a inclus detalii despre elemente precum managementul grupului sau daca exista cumva un lider al „familiei” care sa fie considerat contul principal taxat pentru achizitiile de aplicatii.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button