MORE

Google poate sa reseteze parola a 74% din terminalele sale Android

In ultima perioada, apar din ce in ce mai multe discutii despre siguranta datelor aflate pe terminalul mobil, mai ales dupa scandalul Snowden si Wikileaks. De la saptamana la saptamana lumea este din ce in ce mai convinsa ca Guvernul ii spioneaza cu ajutorul producatorilor de terminale sau realizatorului sistemului de operare. Totusi, ultima declaratie facuta de procurorul general al New York-ului a reusit sa puna pe jar toti detinatorii de Android.

Documentul oferit publicitatii de catre biroul procurorului general al New York-ului pare sa releve faptul ca toate datele de pe aromele mai vechi de Android pot fi accesate de la distanta de catre Google, daca si numai daca, Google primeste un ordin judecatoresc.

Decizia luata de Apple si Google de a permite criptarea deplina a discului ca standard inseamna ca fortele de ordine nu vor mai putea accesa dovezi stocate pe telefoane.

Pentru alte tipuri de dispozitive Android, Google poate reseta codul de acces cand este servit cu un mandat si un ordin care cere asistarea fortelor de ordine la extragerea de date de pe dispozitiv. Procesul poate fi facut de catre Google de la distanta si permite examinatorilor politiei sa analizeze continutul dispozitivului.

Exista si o raza de speranta ca Google sa nu iti poata accesa datele, atata timp cat telefonul sau tableta ta are o versiune de Android mai noua de Android 5.0, restul putandu-se accesa de la distanta de agentiile guvernamentale. Vestea buna este ca nici Android 6.0 nu intra in ecuatie, cu toate ca este inca o versiune noua, Google facand tot ce le sta in puteri pentru a nu putea accesa de la distanta terminalul. Totusi, rata de adoptie este foarte mica pentru versiunile noi de Android, unde mai adaugam si segmentarea pietei, existand o groaza de terminale Android 4.4, mai ales daca discutam despre terminale Android de provenienta chineza.

[TheNextWeb]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close