TECHTech&IT

Google Plus moare în aprilie

Google a făcut un anunț care va face mulți oameni să se uite în distanță pentru o secundă, să strângă din ochi și să spune: „Daa, parcă era ceva numit Google Plus la un moment, uitasem de el”.

Compania a dezvăluit data exactă la care platforma de socializare va fi închisă complet. Google Plus va ieși din funcțiune în totalitate în ziua de 2 aprilie 2019, în sensul că va fi șters totul. În acea zi va începe procesul de transformare a tuturor paginilor, tuturor imaginilor, tuturor mesajelor, tuturor lucrurilor de pe Google Plus în spațiu liber foarte mult care poate fi refolosit pentru scopuri mai nobile.

Dacă vreți să păstrați o arhivă cu tot ce ați făcut pe Google+ pe parcursul existenței sale, aveți opțiunea de a descărca toate datele voastre. Compania oferă un ghid despre cum puteți face asta. Această funcție este disponibilă și pentru comunități, în cazul în care erați moderatorul uneia.

Astfel se termină o poveste tristă și oarecum sinistră, dacă se ia în considerare cum primele salariale ale angajaților Google au fost legate de succesul lui G+ ducând la îndesarea sa peste tot. Compania a încercat să facă propria sa rețea socială, lumea a spus nu, Google a insistat, lumea a spus nu din nou, marele G nu a dat publicului opțiunea de a mai alege, dar cumva tot nu a avut succes. În schimb, a avut probleme mari de securitate, iar acum, va fi dus în spatele acelui șopron unde compania a săpat o mică groapă din care se pot vedea mici bucăți din lucruri precum Google Talk ieșind din pământ. Lângă ea se mai află o altă groapă, rezervată pentru Hangouts.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button