ȘtiriTech&IT

Google simplifică instalarea de aplicații din afara Play Store. Va accepta și alte servicii de plată

Găsit vinovat pentru suprataxarea utilizatorilor cu ajutorul Play Store, Google este obligat să deschidă ecosistemul Android pentru instalarea mai simplă a aplicațiilor care nu provin din magazinul oficial de aplicații. Țotodată, Google este nevoit să accepte și alte servicii de procesare a plăților inițiate din aplicațiile de Android.

La finalul unui proces colectiv declanșat în Statele Unite Google este, obligat să plătească 700 milioane de dolari, despăgubiri pentru practici abuzive facilitate cu ajutorul politicilor Play Store. Concret, fiecare utilizator de Android din Statele Unite este îndreptățit să primească aproximativ 2 dolari despăgubiri din partea Google. Dar mai importante sunt deciziile judecătorești anunțate la finalul acestui proces, obligând Google să relaxeze controlul pe care îl exercită asupra ecosistemului Android.

Motivul acțiuni judecătorești a pornit de la termenii de utilizare Google Play Store, care interziceau inițial plățile in-app procesate de terți, existând suspiciunea că impunerea propriei soluții Google Pay a dus la suprataxarea utilizatorilor. Acest lucru este legat de taxele pe servicii impuse Google, gigantul american taxând cu până la la 30% veniturile dezvoltatorilor, la fel ca Apple.

Deși considera că Android este deja o platformă deschisă, Google acceptă aceste modificări pentru a elimina orice suspiciuni cu privire la respectarea acordului făcut pentru procesului soluționarea acțiunii judecătorești:

Am demonstrat acest lucru în procesul recent și am fost dezamăgiți de faptul că verdictul nu a recunoscut alegerea și competiția pe care platformele noastre le permit”, a declarat compania într-o postare pe blog. „Deși contestăm acest verdict și cazul nostru cu Epic Games este departe de a fi încheiat, rămânem angajați să îmbunătățim continuu Android și Google Play.

Cu siguranță, cea mai importantă schimbare este deschiderea opțiunilor de plată pentru achizițiile făcute din aplicații. Dar cum efectele acțiunii judecătorești se răsfrâng doar asupra consumatorilor din Statele Unite, rămâne de văzut dacă Google va oferi aceleași avantaje și utilizatorilor de Android din alte regiuni ale lumii.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button