TECH

Google Play Protect tot nu prea împiedică malware

Inițiativa Google Play Protect este menită să asigure un grad mai mare de securitate pentru aplicațiile de pe magazinul de aplicații de Android. Din păcate nu are o rată de succes de 100%, dar tot dă impresia că ar totul ar fi securizat.

Check Point Software Technologies a depistat recent o aplicație cu o bază de instalare ce variază între 5.9 și 21 de milioane de sisteme, care conține un malware deja cunoscut, însă într-o formă suficient de întortocheată încât să nu fie ușor de găsit.

 

Aplicația se numește Lovely Wallpaper, și din fericire nu mai este deocamdată disponibilă pe Google Play. Malware-ul pe care îl conținea a fost denumit ExpensiveWall, și avea ca funcție principală obținerea permisiunii de-a accesa componenta de SMS a telefonului, ce era apoi folosită pentru a trimite mesaje costisitoare către anumite servicii.

Acest malware ar fi, în teorie, capabil să sustragă și informații personale, care apoi ar putea fi trimise mai departe către persoane răuvoitoare. Așa că ar fi genul de lucru pe care nu ai vrea să îl vezi instalat pe sistemul tău. Faptul că malware-ul era deja cunoscut, însă nedetectat de sistemul de protecție făcut de Google, face situația și mai rea. Google Play Protect a dat un sentiment sporit de siguranță pentru publicul general, care pare a fi nefondat.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button