Telefoane

Google Play Protect este acum disponibil

Dacă aveți suspiciunea că unele din aplicațiile de pe Google Play Store ar fi cam suspecte, nu sunteți singurii. Și Google are exact aceeași suspiciune, motiv pentru care a lansat în cele din urmă Play Protect.

Ce este Play Protect? Un soi de soluție de securitate/anti-malware/anti-virus ce face de acum parte din Android și se asigură că aplicațiile pe care le-ați descărcat să fie ceea ce pretind a fi, nu malware, adware sau spyware.

Această funcție va fi găsită de acum înainte în secțiunea de securitate a telefonului, dacă aveți instalată varianta 11 a Google Mobile Services. Dacă telefonul vostru nu are așa ceva, și nu aveți speranțe să primiți update la această variantă prea curând, atunci va trebui să vă folosiți de propriul instinct pentru a vă asigura că nu descărcați viruși de pe Play Store.

Cu puțin noroc, această măsură va veni în ajutorul celor care tind să descarce orice are o iconiță cu un om care urlă de pe magazin, din moment ce Google nu poate face față avalanșei de aplicații care își fac apariția în propriul ecosistem. Dacă le mai și instalați din surse terțe, atunci chiar nu există prea multă asigurare că telefonul vostru este în siguranță.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button