Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Google le-ar putea plăti celor de la Apple și 20 de miliarde de dolari pentru a rămâne în continuare motorul de căutare principal

În momentul în care Apple a decis să scoată Google ca motorul de căutare default de pe iPhone, iPad și Mac, utilizatorii nu au fost deloc încântați și și-au exprimat nemulțumirile vreme de ani buni. În tot acest timp, Google a continuat să plătească dezvoltatorului sume dolofane pentru ca al său search engine să nu fie dat uitării pe respectivele dispozitive.

Sumele au tot crescut, până când numerele au atras atenția unor analiști de la Bernstein. Aceștia estimează că tributul Google adus celor de la Apple va ajunge la 20 de miliarde de dolari. Rezultatul vine ca urmare a profiturilor înregistrate în 2020 și pe parcursul lui 2021. Apple a primit 10 miliarde de dolari în 2020, se așteaptă să primească 15 miliarde în acest an, ajungând la 18-20 de miliarde de dolari în 2022.

Google Apple 20 miliarde dolari

Sumele sunt uriașe, o bună parte dintre acestea reprezentând sectorul Apple Services. Chiar și așa, analiștii oferă un avertisment cu privire la riscurile asociate acestui tip de colaborare. Printre acestea se numără o posibilă destabilizare a profiturilor ambelor părți, dar și riscul ca Google să decidă că tributul adus nu mai reprezintă niciun fel de avantaj, descoperindu-i pe cei de la Apple.

Sincer să fiu, aș putea spune că Google va continua pentru o bună bucată de vreme să-i plătească pe Apple astfel încât motorul lor de căutare să rămână cel default. Este printre cele mai folosite, dacă nu chiar cel mai folosit, iar prezența acestuia pe dispozitivele iOS aduce un plus posibilităților de personalizare și de gestionare.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button