MORE

Google plateste 130 de milioane de lire sterline in Anglia

Nu este nici prima si cel mai probabil nici ultima data cand Google, mai exact compania mama Alphabet, folosesc mici scapari in lege pentru a scapa de plata unor dari catre stat.

Din pacate pentru Alphabet, ulciorul nu prea merge de multe ori la apa, astfel s-a trezit cu o factura restanta de 130 de milioane de lire sterline restanta din 2005. Dari catre stat care, conform ordonantei, reflecta cati bani genereaza Google in Regatele Unite, astfel fiind taxati in functie de acest lucru. Rezultatul… 130 de milioane de lire sterline gata de livrat catre statul Britanic.

Conform analistilor, Google a avut un profit de doar 18 miliarde de dolari doar de pe teritoriul britanic in perioada 2006 – 2011, din care s-au intors in regat doar 16 milioane de dolari inapoi catre regat in perioada respectiva. Ordonanta reglementand acest element. Nu vrem sa ne frecam palmele si sa aratam cu degetul, dar nu este nici prima, nici ultima data cand o companie foloseste sistemul legal al unei tari pentru a genera mai mult profit. Se numeste capitalism pana la urma. Intrebarea ramane totusi: „Este normal ca Google sa plateasca retrograd niste datorii pe baza unui act gurvenamental?”

Este o intrebare pertinenta credem noi si spunem ca un dialog cu cititorii este necesar. Asa ca in sectiunea de comentarii va asteptam cu parerile voastre.

[Bloomberg]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button