PC

Google Pixelbook a fost anunțat în mod oficial

Pixelbook, noua combinație de laptop și tabletă de la Google, a fost prezentată pe larg la evenimentul companiei, deși se cam știau detaliile relevante deja din cauza leak-ului de acum o săptămână și ceva.

Noul sistem este construit pe baza unui ecran LCD de 12.3 inch ce vine cu o tastatură rabatabilă, permițând adaptarea sa la orice situație necesită utilizatorul. Vine și cu un stylus pentru a putea fi folosit la potențialul său maxim în modul de tabletă. În ceea ce privește hardware-ul efectiv există trei modele de Pixelbook, toate având în comun o baterie cu o durată de 10 ore, greutatea de 1.1 kg, o cameră web de 720p, WiFi de tipul AC și Bluetooth. De asemenea, ecranul este identic pentru toate, având formatul de 3:2 și o rezoluție de 2400×1600.

Procesorul de bază este un i5 din seria Kaby Lake, dar modelul cel mai puternic al seriei poate fi echipat cu un i7. Procesoarele efective nu au fost anunțate, dar probabil nu va fi un i7 quad core, având în vedere cât de mic este dispozitivul. Pe partea de memorie, Pixelbook dispune de 8GB de RAM pentru primele două modele și 16GB de RAM pentru modelul de top, iar capacitatea de stocare este de 128GB, 256GB și 512GB, toate pe SSD.

Prețurile pentru această serie ar putea părea destul de mari pentru ceva care vine cu Chrome OS la cutie. Cel mai ieftin Pixelbook va costa 1000 de dolari, următorul costă 1250 de dolar, iar cel mai scump costă 1650 de dolari. Nu tocmai grozav pentru ceva cu grafică Intel integrată, dar cu siguranță își va găsi un public. Este oricum o soluție mai ieftină decât Surface Book.

Noul dispozitiv va fi disponibil la sfârșitul acestei luni.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button