TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Telefoanele Google Pixel vor putea înregistra și încărca automat videoclipuri în caz de urgență

Google tinde să introducă niște funcții foarte utile pe telefoanele sale. Smartphone-urile Pixel primesc actualizări importante, iar unele dintre acestea îți pot sări în ajutor în cazuri extreme. Printre altele, Pixel-urile au devenit capabile să notifice contactele importante (pe care le-ai setat drept emergency) în cazul în care nu răspundeai la timpul stabilit sau să apeleze automat numărul de urgență dacă ai fost implicat într-un accident de mașină. Acum, aceste safety-check-uri primesc încă o funcție avantajoasă.

Devine din ce în ce mai util să deții un Google Pixel

XDA-Developers și Android Police au fost cei care au observat acest mic update pentru telefoanele Pixel. În esență, telefonul va înregistra automat videoclipuri dacă ai activat sistemul Emergency SOS integrat. Utilizatorii pot înregistra astfel până la 45 de minute (dacă au și spațiul de stocare suficient).

Dacă telefonul are conexiune la internet, clipul va fi încărcat automat și în Google Account, unde va fi păstrat timp de o săptămână. Totodată, dacă serviciul are activată opțiunea Share Automatically, înregistrarea va fi trimisă automat (sub forma unui link) către oricare dintre acele Emergency Contacts pe care le-ai setat.

google pixel emergency sos

Cei care dețin un smartphone Pixel pot găsi această opțiune în meniul de setări al aplicației Emergency SOS. Programul poate fi personalizat în diverse moduri, iar pentru a-l activa trebuie doar să apeși butonul de power de cinci ori. De asemenea, vei fi liber să folosești telefonul în vreme ce înregistrezi, iar notificările și alte elemente vor fi afișate mai discret și mai simplist.

Emergency SOS este momentan disponibil doar pe telefoanele Pixel, însă Google a început să o testeze și pe versiuni beta mai timpurii ale noului Android 12. Asta ar însemna că Emergency SOS are mari șanse să fie lansat și pe alte dispozitive Android.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button