Telefoane

Google Pixel a putut fi spart în 60 de secunde

Noul Google Pixel are o mică problemă de securitate care permite obținerea de acces deplin la telefon în numai 60 de secunde.

Această vulnerabilitate a fost, din fericire, descoperită de oameni cu intenții bune, nu de indivizi care chiar ar exploata problema de securitate. Un grup de experți de securitate de la compania Qihoo 360 a demonstrat cât de ușor poate fi spart un Google Pixel în cadrul evenimentului PawnFest, care s-a desfășurat săptămâna trecută în Seoul.

Vulnerabilitatea nu a fost detaliată pentru publicul larg, dar arăta clar cum Pixel poate fi atacat de la distanță într-un timp foarte scurt. Google a primit toate informațiile necesare și a reușit să creeze un patch de securitate care să împiedice efectuarea atacului. Pentru munca lor, cercetătorii au fost recompensați cu un premiu de 120 de mii de dolari.

Dar Google Pixel nu a fost singurul cu ghinion. Noua variantă de Safari din MacOS Sierra a fost folosit ca un vector de atac de Pangu Team pentru a obține acces la rădăcina unui sistem în numai 20 de secunde. Recompensa a fost de 80 de mii de dolari.

safari-pwned

Flash a mai fost și el ținta evenimentului de hacking. Fiind vorba de o platformă cu extrem de multe probleme de securitate, spargerea sa a necesitat doar 4 secunde.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button