Telefoane

Google Pixel poate fi scufundat sub apă pentru o oră

Noul telefon Google Pixel a fost lansat cu o certificare IP53. Asta înseamnă că are ceva rezistență la praf și că poți să poți stropi telefonul, din când în când. Dar nu este genul de dispozitiv făcut pentru a fi scufundat sub apă… deși poate fi scufundat sub apă.

Youtuber-ul Jonathan Morrison a făcut un test pentru a vedea exact cât de rezistent la apă poate fi Google Pixel. Acesta a scufundat telefonul într-un castron de apă pentru o oră, iar rezultatul a fost destul de neașteptat.

Google și HTC nu au certificat telefonul Pixel pentru a fi scufundat, așa că nu este recomandabil să îl aruncați într-o cadă sau să mergeți cu el la scăldat. Totuși, dacă se întâmplă să îl scăpați în apă și să îl uitați acolo pentru o vreme, sunt șanse bune că telefonul nu se va defecta, chiar și dacă este pornit cât se află sub apă. Nu multă apă. Din testul efectuat, doar difuzoarele păreau să funcționeze incorect, și asta pentru că încă mai aveau apă în ele.

Iarăși, asta nu înseamnă că ar trebui să tratați telefonul ca un submersibil, doar că este mai breaz decât indică certificarea… posibil pentru că nu toate unitățile sunt atât de robuste.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button