TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Google Pixel 4 – 16 motive pentru care NU merita sa-l cumperi

Google Pixel 4 si Pixel 4 XL sunt disponbile pentru achizitie chiar acum iar review-urile au inceput sa apara la mai multe publicatii. Oamenii ii compara camera cu cele de pe alte terminale si ii lauda partea software si alte aspecte. Totusi, recenziile din ziua lansarii nu sunt destul de elocvente pentru a judeca un produs ale carui probleme ies la iveala abia dupa utilzarea indelungata si odata ce mai multi oameni pun mana pe telefon, acestea vor deveni mai vizibile.

Google Pixel 4 a primit si titlul de „most leaked smartphone ever”, chiar inainte de anuntul sau oficial. Toate stirile aparute, poze si videoclipuri denota ca noul smartphone de la Google a fost foarte asteptat, iar odata cu lansarea seriei iPhone 11 care aduce un ansamblu mai bun de camere decat Pixel 3, hype-ul a crescut si mai mult.

Acum, haideti sa vedem de ce Google Pixel 4 nu este o idee chiar atat de buna:

1. Nu are o pereche de casti in pachet

In ciuda pretului piperat, Google nu include o pereche de casti sau un adaptor Type-C – Jack 3.5mm in pachetul lui Pixel 4 asa ca va trebui sa iti cumperi o pereche de casti wireless sau USB Type-C alaturi de telefon daca nu au deja.

2. Durata slaba de viata a bateriei

Pixel 4 si Pixel 4 XL au cea mai scurta durata de viata a bateriei din gama de telefoane premium a anului 2019. Asta se datoreaza faptului ca display-ul de 90Hz este alimentat de baterii cu capacitate mica, astfel o zi pe baterie s-ar putea sa devina un lux cu noile telefoane.

3. Deblocarea faciala functioneaza chiar si cu ochii inchisi

Unii oameni ar putea spune ca nu e o mare problema si ca este un bonus ca poti debloca telefonul chiar si cand ai ochii inchisi… sau dormi. Tinand cont ca aceasta metoda de autentificare functioneaza si cu aplicatii de banking sau care stocheaza informatii senzitive, nu trebuie sa mai explic de ce este un minus faptul ca cineva iti poate folosi dispozitivul chiar daca tu dormi.

4. Rata de refresh de 90Hz functioneaza numai peste 75% luminozitate

Ecranul lui Pixel 4 ofera o experienta extrem de fluida cu o rata de refresh de 90% numai cand luminozitatea este setata la peste 75%, astfel acesta va ramane blocat la 60Hz. Google sustine ca lucreaza la un update care sa repare aceasta problema si acesta va fi disponibil „in urmatoarele saptamani”.

5. Camera lui Pixel 4 nu se ridica la nivelul asteptarilor

Google a folosit DxOMark pentru a obtine un scor al camerei precedentului Pixel. Acelasi test i-a dat lui Pixel 4 doar 112 puncte ceea ce il claseaza pe locul 9 in top 10. Ca si comparatie, OnePlus 7 Pro a obtinut 114 puncte. Chiar si modul de fotografie de noapte de pe iPhone 11 s-a dovedit mai eficient decat cel de pe Pixel 4, ceea ce face noul smartphone de la Google sa para micut pe langa alte dispozitive.

6. Inregistrare video dezamagitoare

Pixel 4 nu suporta captura video 4K la 60FPS. Nu au fost aduse nici imbunatatiri pe partea de dynamic range sau stabilizare. Chiar si camera frontala este o dezamagire pe partea de inregistrare video. Intre timp, competitia continua se dezvolte considerabil.

7. Motion Sense problematic

Noua functie Motion Sense de pe Pixel 4 nu merge atat de bine pe cat a promis Google. Vrei sa schimbi melodia cu un gest facut pe deasupra telefonului? Din pacate va trebui sa folosesti ecranul mai des decat ai crede pentru ca gesturile nu functioneaza cum trebuie.

8. Luminozitate a display-ului slaba

In mod socant, DisplayMate a oferit rank-ul A+ lui Pixel 4 si l-a numit perfect. Presupun ca perfect din punct de vedere vizual inseamna ca nu e neaparata nevoie sa vezi ce e afisat pe ecran sub lumina solara sau alte scenarii asemanatoare. Ecranul OLED de pe Pixel 4 are o luminozitate de numai 444 niti. Pentru a pune lucrurile in perspectiva, iPhone 5S lansat in 2013 are o luminozitate de 500 de niti.

9. Lipsa unui jack de casti

Sa ne amintim cum Google facea misto de Apple ca a eliminat jack-ul de casti odata cu aparitia lui iPhone 7. Ghici ce? Nici Pixel 4 nu are un jack de casti, astfel vei fi obligat fie sa iti cumperi un adaptor, fie sa folosesti alt dispozitiv daca preferi o pereche de casti pe jack.

10. Lipsa camerei ultra-wide

In schimbul camerei ultra-wide pe care oamenii iubesc s-o foloseasca, Google a inclus o camera telefoto 2X care nu face nici macar poze Portrait. Lentila normala este folosita pentru poze portret, chiar daca camera pare sa faca zoom automat.

11. Lipsa incarcarii wireless 2-way

Detii o pereche de earbuds cu carcasa cu incarcare wireless? Ei bine, nu le poti incarca cu Pixel 4. Daca utilizatorii au fost dezamagiti cand asta s-a intamplat cu iPhone 11, oamenii isi vor pierde mintile cand vor vedea ca aceasta situatie se repeta si cu Pixel 4.

12. Google Photos nu mai ofera back-up full quality gratuit pentru fotografii

Una dintre cele mai bune caracteristici ale telefoanelor Google Pixel era fix asta. Pana la Pixel 3, utilizatorii puteau sa-si achizitioneze telefonul si sa primeasca stocare gratuita nelimitata la calitate maxima prin intermediul Google Photos. Nu mai este cazul deoarece Pixel 4 nu mai ofera asta. Iti place camera dar cei 64GB de stocare nu-ti ajung? E timpul sa iti faci un abonament Google One pentru stocarea fotografiilor. Convenabil, nu?

13. Capactitati de stocare dezamagitoare

Vorbeam mai sus despre cei 64GB de stocare. Poate credeti ca asta este capacitatea minima cu care vine Pixel 4, iar in timp ce asta este adevarat, cum ar fi sa va zic ca maximul de stocare disponibil pe noile terminale este de 128GB?

14. Lipsa suportului 5G

In 2019, 5G este apogeul tehnologiei cand vine vorba de telefoanele mobile, dar Pixel 4, cel mai mare si tare telefon de la Google, nu ofera nici macar un model care sa suporte noua tehnologie. Este adevarat ca Apple pica in aceeasi groapa, dar macar ei nu sunt cunoscuti ca o companie inovatoare.

15. Lipsa tehnologiei Wi-Fi 6

Orice telefon flagship lansat in 2019 suporta 802.11ax Wi-Fi 6. Cu exceptia lui Pixel 4, desigur.

16. Este mai scump decat iPhone 11

In Statele Unite ale Americii, Pixel 4 costa 799 de dolari in timp ce Pixel 4 XL este disponibil la numai 899 de dolari, iar acestea sunt preturile pentru versiunile de 64GB. La polul opus, iPhone 11 de 64GB costa 699 de dolari, cu 100 mai putin decat Pixel 4.

Ca sa fie si mai rau, avem si o comparatie:

  • Pentru pretul unui Pixel 4 64GB poti cumpara un iPhone 11 128GB sau un OnePlus 7 Pro cu 12GB RAM si 256GB stocare
  • Pentru pretul lui Pixel 4 XL 64GB poti cumpara un iPhone 11 256GB sau un OnePlus 7 Pro cu 12GB RAM si 256GB stocare pe urma caruia iti mai raman si bani pentru accesorii.

Deci?

Daca aceste probleme nu te deranjeaza, Google Pixel 4 este un smartphone grozav. Are cel mai noi si mai bun sistem de operare Android. Google Assistant este mai rapid decat vreodata si intelege tot ce spui. Ofera caracteristici noi care vor fi introduse si pe alte dispozitive cu Android in viitor. Poti chiar sa obtii o transcriere a inregistrarilor tale.

Performanta s-ar putea degrada in timp, la fel ca si viteza de lansare a aplicatiei de camera pe Pixel 3 despre care MKBHD s-a plans mereu, dar asta se poate intampla cu toate terminalele Android.

P.S.: Poti fotografia stelele cu noul Pixel 4.

WCCFTech

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button