ȘtiriTech&IT

Google anunță Photomath, o aplicație care-ți rezolvă probleme de matematică folosind AI

Ce poate fi mai simplu, instalezi Google Photomath, scanezi ecuația/problema de matematică și primești rezolvarea câteva secunde mai târziu.

Photomath este cea mai nouă adiție la portofoliul de instrumente Google pentru productivitate bazate pe inteligență artificială. Vestea proastă ar fi că aceasta este doar o versiune demonstrativă pentru Photomath Plus, alternativa care poate face mult mai mult în schimbul unui abonament lunar de 9,99 USD pe lună, sau 69,99 USD anual. Nu este clar exact la ce anume s-au gândit Google când au încadrat această aplicație la categoria instrumentelor pentru productivitate, dar e ușor de imaginat cum Photomath ar putea deveni foarte populară în rândul elevilor și studenților.

Aplicația care folosește tehnologii achiziționate în anul 2022 de la un startup din Croația este gata de ceva timp, dar Google tot amânat lansarea oficială în așteptarea unui decizii pentru aprobarea tranzacției din partea autorităților europene.

Photomath oferă utilizatorilor „puterea” de a rezolva tot felul de probleme de matematică, indiferent că e vorba de trigonometrie sau calcule matematice pure. Tot ce ai de făcut este să scanezi ecuația folosind camera telefonului, Photomath generând apoi explicații pas cu pas și metode de rezolvare. De asemenea, poți încărca fișiere cu temele de matematică.

Cum ar fi, poți face temele cu părinții, sau cu Google Photomath, reciproca fiind valabilă și la verificarea/corectarea temelor deja făcute.

Față de alte aplicații similare, principalul atu pentru Photomath este detalierea pașilor de rezolvare, complet cu prezentarea de modalități alternative de a ajunge la același rezultat. Aplicația nu-ți oferă doar răspunsul, ci te ghidează cum să ajungi singur la asta. În plus, funcționează chiar și fără conexiune la internet, ceea ce poate fi util în anumite situații.

Cât despre abonamentul Photomath Plus, acesta îți deblochează câteva ajutoare interesante, cum ar fi definiții și soluții de manual care să le înveți pentru a deveni tu însuți bun la matematică, tutoriale animate și explicații mai detaliate pentru problemele de rezolvat. Altfel spus, abonamentul Photomath Plus îți oferă cam tot ce ai aștepta de la cursurile de meditatii la matematică, într-o forma ușor de „digerat” și fără limite care țin de durata sesiunii de meditații.

Merită precizat că această aplicație nu este tocmai nouă. A debutat în anul 2014 și de atunci a strâns peste 100 de milioane de instalări. Deja apreciată în versiunea sa independentă, aplicația Photomath probabil că va deveni și mai populară cu sprijinul Google.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button