CommunityMORERSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Google Pay, disponibil in Romania prin intermediul aplicatiilor partenere

Da, stiu. Din pacate, Google Pay nu a facut ochi in Romania la primele previziuni. Dar acum lucrurile stau ceva mai bine. Incepand din aceasta saptamana, Google Pay ajunge oficial pe meleagurile autohtone prin intermediul aplicatiilor mobile ale institutiilor partenere.

Avand in vedere situatia actuala, numarul cererilor pentru serviciile de plata digitala au crescut extrem de mult. Pentru asta, compania a colaborat atat cu Mastercard si Visa, cat si cu institutii financiare partenere. In felul asta, se va asigura o experienta de plata mai sigura, mai simpla si mai practica in Romania.

In acest moment, Google Pay poate fi utilizat prin intermediul urmatoarelor aplicatii, urmand ca lista sa fie extinsa in curand:

 Revolut
 Curve
 Transferwise
 ING Bank
 UniCredit Bank
 Banca Transilvania
 Alpha Bank
 CEC Bank
 Viva Wallet
 Orange Money

Desi, teoretic, aplicatia in sine nu poate fi folosita direct in tara noastra, clientii institutiilor mentionate mai sus vor putea folosi aceasta modalitate de plata online si in orice magazine care accepta plata contactless cu telefonul prin Visa si Mastercard.

Fenta se numeste „Google Pay as a service” si permite emitentilor de carduri sa integreze acest serviciu in aplicatiile lor mobile de plata.

Ca sa adaugi un card in Google Pay, trebuie sa  deschizi aplicatia mobila aferenta bancii la care esti client si sa selectezi „Adauga in Google Pay”. Dupa ce ai terminat cu smecheria, poti sa platesti linistit contactless cu telefonul sau online la comerciantii care accepta astfel de tranzacti.

Odata activat, serviciul poate fi administrat si din setarile telefonului (Google > Serviciile contului > Google Pay).

Pentru ca toata lumea tine cu dintii de securitate, Google Pay se asigura ca ofera un maxim de protectie. Printre acestea se numara „tokenizarea”, solutia standard a industriei platilor,
care presupune ca tranzactiile se realizeaza cu un numar virtual de card (acesta jucand rolul token-ului), specific fiecarui dispozitiv, fiind asociat cu un cod de securitate dinamic, iar acest cod se schimba la fiecare tranzactie.

Aceasta optiune si altele vor functiona alaturi de solutiile de
protectie oferite de emitentii cardurilor. De asemenea, daca detinatorul si-a pierdut telefonul sau
i-a fost furat, acesta poate folosi serviciul „Gaseste telefonul” pentru a bloca dispozitivul
de oriunde, ii poate schimba parola sau chiar sa stearga de pe el datele personale.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button