Tech&ITPC

Google One VPN este acum disponibil pe Windows și macOS

Google One, serviciul companiei americane care îți oferă spațiu de stocare crescut în cloud-ul Google, oferă și un VPN care îți securizează traficul pe internet și îți ascunde IP-ul când intri pe site-uri dubioase. Nu costă foarte mult, iar dacă ai nevoie de spațiu în plus pentru poze, filmulețe sau documente, este o opțiune bună.

Cât despre partea de VPN, până acum acest serviciu a fost oferit doar pe telefoane, prin intermediul unei aplicații speciale. Recent, însă, compania a anunțat că aduce Google One VPN și pe Windows și macOS, totul inclus în același preț.

Ca să poți să folosești Google One VPN pe calculatorul tău, trebuie să îndeplinești câteva cerințe. În primul rând, ai nevoie de Windows 10 sau Windows 11 instalat, sau macOS Big Sur sau mai nou pentru laptopurile și calculatoarele Apple. Și mai e ceva.

google one vpn

Pe macOS există atât o versiune x86 pentru mac-urile echipate cu procesor Intel, cât și una optimizată pentru arhitectura ARM pe care chipset-urile Apple le folosesc. Pe Windows nu există nici măcar o versiune pe 32 de biți, nu mai vorbesc de una pentru ARM, așa că dacă folosești un laptop cum ar fi Surface Pro, care rulează Windows pe un chipset ARM, Google One VPN nu va funcționa.

Bine, mai e o cerință, probabil și cea mai importantă. Să nu fi din România. Păi cum vine asta? Ei bine, Google One VPN nu este disponibil pe plaiurile mioritice, cel puțin nu încă. Cu toate astea, în țări precum Germania, Franța sau Marea Britanie, unde serviciul este disponibil, vei putea să-l folosești fără probleme.

Google One VPN este momentan disponibil doar pentru cel mai scump abonament, care vine la pachet cu 2TB de stocare și care costă 50 de lei. Poți însă să împarți serviciul cu până la cinci alte persoane, așa că nu este un preț atât de mare pentru ce oferă.

Un minus pe care l-am observat este că, spre deosebire de alte servicii de VPN, nu poți să accesezi prin Google One VPN conținut restricționat din cauza locației, ceea ce înseamnă că, dacă vrei să te uiți la filme și seriale care sunt available doar pe Netflix din Statele Unite, să zicem, trebuie să te uiți în altă parte.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button