MORE

Google omoara Chrome OS

Daca vi se parea suspect faptul ca Pixel C, cea mai noua combinatie de tableta si laptop produsa de catre cei de la Google, folosea Android in loc de Chrome OS, ce urmeaza nu o sa vi se para ca o prea mare surpriza.

Conform unor surse anonime care au contactat site-ul WCCFTech, Google intentioneaza sa se descotoroseasca de Chrome OS in forma sa actuala. Intentia companiei este cea de a-l concatena cumva in Android, pentru a crea o experienta mixta. Acest nou sistem de operare ar urma sa fie anuntat anul viitor, cu o lansare abia in 2017. Detalii suplimentare despre soarta lui Chrome OS nu sunt deocamdata disponibile, iar Google inca nu a comentat despre acest zvon.

Conceptul nou pentru Chrome OS nu este foarte diferit de ce face in acest moment Microsoft, prin realizarea unui singur sistem de operare care sa functioneze pe toate platformele sale, dupa ce a esuat sa popularizeze Windows RT ca un sistem de operare dedicat dispozitivelor mobile.

Aceasta tendinta de convergenta incepe sa capete amploare in industrie, chiar daca unul din jucatorii cei mai mari, sau macar cel mai profitabil dintre ele, Apple, continua sa reziste si sa mentina iOS si OSX ca doua entitati separate. Compania chiar nu vede convergenta ca fiind un lucru bun, cel putin nu pana cand va avea succes pe piata si se va alatura tendintei, cum aua facut si cu iPad Pro.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button